אחזקת מעליות

3 אפר

אחזקת מעליות

בעשור האחרון נצפו למעלה משמונה תאונות במעליות בהן נהרגו נוסעים או אנשים שעמדו להיכנס למעלית. בתאונות אלו ואחרות הוטלה האשמה על כך שהמעליות לא היו מתוחזקות באופן מיטבי ולכן אנשים קיפחו את חייהם לשווא. שירותי אחזקת מעליות מהווים את ההבדל בין נסיעה בטוחה במעליות לבין האפשרות של תאונה חמורה במעליות. אל לכם לחסוך בשירותים הללו. ישנם דברים אשר אסור לחסוך בהם. למרות שכדי שמעלית תאושר להפעלה עליה לעבור שתי בדיקות כמדי שנה תחת אחריות של חברת מעליות, הרי שהנושא של אחזקת מעליות במדינת ישראל הינו לוקה בחסר, כפי שהרבה מומחים טוענים, הרבה בשל העובדה שאין מספיק פיקוח עקבי ואינטנסיבי בתחום. משרד התמ"ת, אשר הינו אחראי על התחום הספציפי הזה, אומנם מפקח על חברת המעליות, אבל עדיין זה לא מספיק. כל ועד בית אשר ברשותו מעלית, חייב לדאוג שתהיה חברה אשר תתחזק את המעלית, בדרך כלל המדובר בחברה שהתקינה את המעלית בבניין, באפשרות ועד הבית, כאשר האחריות מסתיימת, להמשיך עם אותה חברת מעליות, או מסיבות כאלו ואחרות לקחת חברת אחזקת מעליות אחרת אשר תתחזק את המעלית.

pianowhtside-1000x1000

החלקים אשר עליהם אחראים חברת אחזקת מעליות –

שירותי אחזקת מעליות נחלקים לשלושה חלקים מרכזיים –

* שירותי ניקיון – מדובר אומנם על חלק מתפעול שוטף אך כאן מדברים על חברת ניקיון אשר מבצעת את העבודה. המטרה הינה שהדיירים יוכלו להשתמש במעלית באופן עקבי וסביר.

* תפעול שוטף – כאן הכוונה לשימון המערכת, כיוונים של הדלתות, בדיקות תקופתיות, חיזוק המערכת, תיקון דלתות וכיוצא בזה.

* בדיקות ביקורת – אחת לחצי שנה חייב כל בניין להזמין בדיקה של בודק מעליות מטעם החברה אשר התקינה ומתחזקת את המעלית. במהלך הבדיקה נבדקות כל המערכות של המעלית כולל חדר מעליות. מטרתה של הבדיקה לוודא שהמעלית עובדת כראוי ואינה מסכנת חיים.

כתיבת תגובה